Gebrek aan een transparant beeld van prioriteiten en geen overzicht?

Agile Portfolio Management van Agile Cockpit helpt bij het inzichtelijk maken van de waarde van de strategische initiatieven en het maken van betere keuzes in de prioriteiten van het portfolio.

HubSpot Video

Agile Portfolio Management

Wat is de wereld van portfoliomanagement?

Portfoliomanagement is niet nieuw. Veel organisaties werken er hard aan om het portfolio af te stemmen – en afgestemd te houden – op de strategische doelstellingen. Maar in het tempo waarin de markt nu verandert, is dat een hele uitdaging. Om sneller tot innovatieve oplossingen te komen, is het maken van de juiste keuzes daarom belangrijker dan ooit. Een agile mindset in portfoliomanagement helpt je daarbij.

apm-cyclus-NL

Agile portfoliomanagement helpt je bij het selecteren, prioriteren, plannen en sturen van verschillende initiatieven op strategisch niveau die bijdragen aan organisatiedoelen met als doel:

  • Waarde maximaliseren met beperkte capaciteit;
  • Zorgen voor de nodige snelheid om in te spelen op de steeds sneller veranderende organisatie;
  • Om horizontale en verticale afstemming en focus binnen de organisatie te creëren.
jason-goodman-X8H8vPcelPk-unsplash

De grootste uitdaging voor een portfoliomanager is het stellen van de juiste prioriteiten

Hoe creëer je overzicht, zorg je voor focus om de juiste resultaten te behalen en beheer je het portfolio effectief? Agile Portfolio Management van Agile Cockpit geeft je de oplossing! Agile Portfolio Management van Agile Cockpit helpt je om de strategische doelen te vertalen naar strategische initiatieven waarbij via een transparant prioriteringsmodel de juiste keuzes gemaakt kunnen worden.

1 beter keuzes maken-prioriteitsmodel laptop

Stel zelf je eigen prioriteringsmodel samen 

Maak betere keuzes in de prioriteiten van het portfolio aan de hand van jouw eigen prioriteringsmodel. Vergelijk de prioriteiten van de strategische initiatieven in verschillende scenario’s.
 

Verticale alignment

Creëer verticale alignment tussen de verschillende strategische initiatieven binnen het portfolio en maak de afhankelijkheden inzichtelijk in de roadmap.
2 Creeer alignement in de portfolio-laptop-vrij
laptop 3

Verhoog de voorspelbaarheid van het portfolio

Krijg inzicht in de resultaten van het portfolio en de opgeleverde business-waarde. Gebruik deze inzichten om het portfolio te verbeteren.
 

Creëer transparantie in het portfolio

Maak transparant hoe de strategische initiatieven bijdragen aan de strategische doelen van de organisatie en welke baten zij realiseren voor de organisatie.
4 portfolio hierarchie - laptop-vrijstaand spiegel
5 vierkant roadmap

Ondersteun jouw PI-planning 

Vergroot de kans van slagen van de projecten door de PI-planning te ondersteunen met de dependency tracker in de roadmap en de risk roaming.
 

Integratie met JIRA en Azure DevOps

Beheer jouw portfolio efficiënt door jouw account te koppelen met JIRA of Azure DevOps. Door een 2-richtingsintegratie zorg je ervoor dat iedereen met dezelfde informatie werkt en voorkom je onnodige dubbele administratie. Richt jouw integratie flexibel in door te bepalen welke gegevens uitgewisseld worden en hoe de informatie uit jouw JIRA- of Azure DevOps-account gebruikt wordt. Op deze manier zorg je dat je altijd werkt met up-to-date informatie.

Jira-icon-blue
image_1024

Kom meer te weten tijdens onze masterclass!

Ervaar je weinig structuur qua werk? Of heb je verschillende uitdagingen binnen je teams en moeite met het prioriteren van alle projecten? Meld je dan aan voor onze Agile Portfolio Management Masterclass en kom alles te weten over agile portfolio management.