Inspiratiesessie Agile Portfoliomanagement door Rini van Solingen in jouw organisatie?

Om het totaal van portfolio’s, programma’s en projecten te kunnen besturen, is in veel organisaties portfoliomanagement ingericht. Doordat in de praktijk steeds meer gebruik wordt gemaakt van agile werkwijzen, verschuift het besturen via programma’s, projecten, budgetten en resources naar het besturen via roadmaps, backlogs, sprints en teams. Dit vraagt om: agile portfoliomanagement. 

Begin maart 2023 is het boek Agile portfoliomanagement uitgebracht door Henny Portman en Rini van Solingen. Agile portfoliomanagement wordt in dit boek in de volle breedte beschouwd, van volledig planmatig tot compleet ontdekkend. In tien hoofdstukken worden tien aandachtsgebieden behandeld om de wendbaarheid van portfoliomanagement te vergroten. Dat gebeurt met behulp van modellen, praktijkvoorbeelden, tips, concrete acties en verwijzingen naar literatuur. Bovendien bevat het boek drie gedetailleerde praktijkcases, die laten zien hoe Knab, VGZ en FrieslandCampina hun portfoliomanagement hebben ingericht.
Stap voor stap opschuiven naar meer ontdekkend portfoliomanagement helpt om strategische keuzes in het portfolio beter, eerder en flexibeler te nemen. Dit boek laat zien hoe.  

Ben je hierin geïnteresseerd? Of beter nog, zijn er meer mensen in jouw organisatie hier in geïnteresseerd? Dan is dit jouw kans. Rini gaat namelijk ‘on-tour’ naar aanleiding van dit boek. In een korte inspiratiesessie bespreekt hij de essentie, geeft hij voorbeelden, en beantwoordt hij die vragen die momenteel voor jullie het meest prangend zijn. En dit onderwerp is een besturingsonderwerp, het vraagt dus ook om actie en verandering van de top van de organisatie. Nodig dus gerust ook management en directie uit om in dit uur te horen waar hun rol rond dit onderwerp, het beste kan liggen. De sessie gaat onder andere in op: 

Waarom is agile portfoliomanagement momenteel zo ontzettend actueel? 
Wat is eigenlijk de essentie ervan, en wanneer doe je het goed? 
Welke pareltjes/practices komen we in de praktijk tegen die goed werken? 
Waar staan de meeste organisaties momenteel met hun agile portfoliomanagement? 
Welke maatregelen kun je nemen om het portfoliomanagement in jouw organisatie net nog wat meer (of minder) wendbaar in te richten? 
En uiteraard neemt Rini een exemplaar van het boek voor je mee. Of misschien is het nog wel leuker om voor alle deelnemers een boek klaar te hebben liggen….
Het boek is overigens zowel in het Nederlands als in het Engels verschenen, en ook de sessie zelf kan in beide talen worden verzorgd. 

Hoe krijg je dit geregeld voor jouw organisatie? Gewoon even contact opnemen via onderstaand formulier of per email (portfolioinspiratie@agilecockpit.nl) en dan zoeken we samen naar een passende datum en plaats.